КАК ДА ПРЕМЕСТИМ САЙТА СИ НА НОВ ДОМЕЙН

Когато се налага да преместите стария си бизнес сайт на нов адрес - имате две възможности, първата е просто да спрете да използвате стария адрес – вариант, който не ви препоръчваме, защото ще загубите натрупания във времето рейтинг, а сайтът ви ще се изкачи по-трудно на първо място в Google. Втората възможност е да направите пренасочване от стария към новия домейн.

За да запазите „активите” си пред Google, пренасочването трябва да бъде направено с Redirect 301, като всяка страница от стария сайт пренасочва към съответстващата и страница от новия сайт. Например: www.стар-сайт.com/услуги трябва да пренасочва към съответстващата страница на новия сайт: www.нов-сайт.com/услуги. Грешно е да се направи само redirect от фронт пейджа на единия към фронт пейджа на другия сайт.

За да бъдат отразени промените в Google и останалите търсещи машини трябва да изчакате няколко месеца, през които да оставите пренасочването активно.  Дори след като търсещите машини възприемат новите адреси на вашите страници ви препоръчваме да оставите стария домейн и пренасочване активни. Ако ги спрете – потребителите, които кликнат на препратка към вашия сайт от директории и други сайтове или блогове няма да могат да го отворят. Също така добавете и потвърдете двата сайта в Google Webmaster Tools и използвайте опцията за промяна на домейна. Последното, което можете да направите е да създадете sitemap със всички страници на новия сайт и да го изпратите до Google.

Препоръчваме да се свържете с администраторите на най-важните сайтове, от които има линкове към вас и да ги помолите да ги актуализират. 

След като изпълните на стъпките по-горе - преместването на сайта ви на нов домейн ще бъде възможно най-плавно, както за потребителите, така и за търсещите машини.

internetreklama