КАК ДА ПРЕВЪРНА ХОБИТО СИ В БИЗНЕС?

Ето как:

 1. Щом това ви е хоби, значи вече поназнайвате нещо за него. Подгответе няколко текста по темата и стартирайте блог.
 2. Гледайте да имате на разположение достатъчно текстове, така че да можете да добавяте поне по един на седмица и да имате готово за качване съдържание поне за 2 месеца напред. От днешна гледна точка това може да ви се струва излишно, но ще видите, че другите ви задачи така ще ви завъртят, че няма да можете да отделяте достатъчно време за подготвяне на нови текстове.
 3. Направете си профили във Facebook, Twitter или в други социални мрежи. Започнете да споделяте интересни неща и да добавяте линкове към каченото в блога ви съдържание.
 4. Влизайте в блоговете и форумите, където се обсъжда вашата тема. Давайте мнението си по активните дискусии или инициирайте нови. Добавяйте там и линк към сайта си.
 5. Регистрирайте блога си в директории и го оптимизирайте (SEO и шминжотър), за да излиза на първите места в Гугъл.
 6. Включете се в афилиейт програма или добавете към блога си Google AdSence. Теоретично това би трябвало да ви носи приходи, въпреки че не е реалистично да очаквате основните ви печалби да идват от това.
 7. Когато натрупате достатъчно много информация по темата и смятате, че може да бъдете полезен със знанията си - организирайте семинар като го обявите с мейли на всички, за които се сетите и го популяризирайте със спонсорираните връзки на Google AdWords или други форми на интернет реклама.
 8. Може би е време блогът ви да прерасне в сайт. Създайте общност от запалени поддръжници като добавите към сайта си форум или разпращате нюзлетър на тези, които се абонират.
 9. Свържете се с производителите на стоките и услугите, свързани с вашата тематика. Предложете им реклама, линкове или бартер. Вероятно сред тях ще откриете и спонсори на вашите семинари. А защо не помислите и за възможността да продавате техните стоки, като развиете интернет магазин.
 10. Като имате достатъчно материал – издайте книга на хартиен носител или в електронен вид. Започнете да я продавате чрез сайта си.
 11. Създайте платена секция на сайта си с допълнителна полезна информация.
 12. Вече сте експерт в областта си. Време е да започнете да печелите като развиете бизнес и предлагате консултантски услуги, уроци и т.н.

Беше ли ви полезно?

internetreklama